Martın 5-də Gəncə şəhərində Avropa İttifaqı tərəfindən maliyyələşdirilən və İqtisadiyyat Nazirliyinin benefisiarı olduğu "Ənənəvi qida məhsullarının təkmilləşdırilmiş təşviqi və marketinqi" texniki yardım layihəsi çərçivəsində tədbirlər təşkil olunub.
Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetində keçirilmiş ənənəvi qida məhsulları, bəslənmə və sağlam qidalanma ilə bağlı seminarda universitetin rektoru İbrahim Cəfərov layihənin əhəmiyyəti barədə danışıb.
Avropa İttifaqının Azərbaycandakı səfiri Peter Mixalko ənənəvi yerli istehsal olan kənd təsərrüfatı və ərzaq məhsullarının yerli və xarici bazarlarda təşviqinə dəstək məqsədilə həyata keçirildiyini bildirib.
Layihə çərçivəsində İqtisadiyyat və Təhsil nazirlikləri ilə birgə, İqtisadiyyat Nazirliyinin tabeliyində Kiçik və Orta Biznesin İnkişafı Agentıiyinin iştirakı ilə hazırlanmış "Azərbaycanın ənənəvi qida məhsulları, bəslənmə və sağlam qidalanma" kurrikulumu tədbir iştirakçılarına təqdim edilib.
Sonra Gəncə Regional Turizm İnformasiya Mərkəzi ilə əməkdaşlıq çərçivəsində "Gəncəsənət" İncəsənət və Sənətkarlıq Yarmarkası ilə birgə tədbir təşkil olunub. Gəncə Dövlət Filarmoniyasının Urban Mərkəzində keçirilmiş tədbirdə ənənəvi qida irsi barədə ətraflı məlumat verilib, Gəncə və ətraf regionlarda fəaliyyət göstərən kiçik qida istehsalçılarının məhsulları təqdim edilib. Mədəni proqramla müşayiət olunan tədbir zamanı qonaqlara yerli məhsullarımız, milli mətbəximiz və "Torpaqdan süfrəyə və ənənəvi qida məhsulları" konsepti barədə məlumat verilib. Qeyd edək ki, "Ənənəvi qida məhsullarının təkmilləşdırilmiş təşviqi və marketinqi" texniki yardım layihəsi 2019-cu ilin may ayından etibarən Avropa İttifaqı, İqtisadiyyat Nazirliyi həyata keçirilir. Layihə Bakı şəhərini, eləcə də Gəncə-Daşkəsən, Qazax-Tovuz, Quba-Xaçmaz, Mərkəzi Aran, Mil-Muğan və Şirvan-Salyan iqtisadi rayonlarını əhatə edir.